Yhden kuvan televisiomainos Järvikylälle

Televisiomainos | kuvaus | Trust Creative Society

Kunnon efektihenkilö olisi varmaan toiminut toisin, mutta päätös kuvata tämä mainosvideo yhdellä kuvalla syntyi, koska halusin lähes valkoiseksi valaistun taustan pysyvän yhtenäisenä ja luonnollisena läpi videon.

Käytännössä tämä onnistui siten, että ohjelmoin moottoroidun Rhino Evo sliderin kuljettamaan kameran puskalta toiselle ja sitten yrityksen ja erehdyksen kautta harjoittelimme rytmitykset Marin ja Mikon kanssa kuntoon. Tallensin materiaalin 4K laadulla ja 50 ruutua sekunnissa. 4K mahdollisti alun digizoomauksen/ croppauksen lähikuvaan ja tuplanopeuden ansiosta basilikan lehtien tippuminen oli mahdollista hidastaa puoleen. Kameran siirtymään eli liukuun puskalta toiselle jätin varaa nopeutukselle. Puskat ja liukukisko aseteltiin siten, että etäisyys pysyi koko ajan samana ja tarkennuspistettä ei tarvinnut muuttaa kuvan aikana.

Kaiken kaikkiaan kuvaus eteni sillä tavoin, että kuvaa valmisteltiin useampi tunti ja lopullinen otto tallentui n. 20 sekunnissa. Oli kerrassaan mahtavaa päästä seuraamaan elintarvikkeita enemmänkin stailanneen AD Marin työskentelyä basilikojen parissa!

AD, puskan stailaus ja heiluttelu: Mari Ahokas
Projektipäällikkö, basilikanlehtien ripottelija: Mikko Riihikallio
Leikkaus ja grafiikat: Juho Pietilä

Kalusto:
Sony PXW-FS7
Sigma Art 18-35 f1.8
Rhino Evo Carbon slider
Aputure COB 300d
Aputure Cob 120d
Aputure LS-1C x2