Kalusto

Kuvauskalustoa olen hankkinut sillä ajatuksella, että se taipuu tasavertaisesti televisiokuvaukseen ja mainosvideoihin. Kaluston ytimenä toimii tällä hetkellä Sony PXW-FX9 4K-videokamera ja B-kamerana Sonyn A7S III järjestelmäkamera. Kumpaankin löytyy yleiszoomeja nopeaan työskentelyyn ja nopeita lyhyemmän syväterävyyden linssejä harkitumpaan tekemiseen.

Liikettä kameroihin saa tarpeen mukaan Ronin S -gimbaalin tai Rhino- sliderin avulla. Jälkimmäiseen löytyy myös moottori, jota itse olen käyttänyt esimerkiksi haastatteluissa autonomisen b-kameran kuljettamiseen.

Valaisussa käytän led-valoja akuilla. Uusimpana ja hienoimpana Rotolight AEOS 2, RGBW -valo kaikilla väreillä. Äänitykseen on suuntamikkien lisäksi saatavilla 5kpl langattomia nappimikrofoneja sekä puomi + Zoom F8n-tallennin.

Pyrin varustautumaan aina kuvauskeikan edellyttämällä tavalla: joko hampaisiin asti tai sitten vähän kevyemmin. Toisinaan kalustoa on enemmänkin kuin yksi mies jaksaa kantaa ja välillä aikaa kuluu myös editoidessa. Siksi vuokraan myös mielelläni kalustoa!