Vincit Plc 2021 Half-year Financial Statements Bulletin

Tulosvideo | kuvaus | Vincit

Pääosissa Vincitin Mikko, Niklas, Julius ja Eero

Ohjaus & Edit: Eero Tiilikainen

Tämä oli toinen kuvaamani tulosjulkistusvideo Vincitille. Viimeksi tehtiin lännenelokuva ja tällä kertaa tilattiin Kaurismäkeläistä kuvakerrontaa. On paitsi hauskaa, myös erittäin opettavaista päästä tekemään genre-elokuvaa. Tutut ja turvalliset vakioratkaisut saa luvan kanssa lyödä romukoppaan ja voi kopioida mestareilta sen mitä kevyessä tuotannossa kopioitavissa on.

Kaurismäkeläisyyttä lähdin tavoittelemaan käyttämällä isojen ja pehmeiden valojen sijaan kovaa suodattamatonta valoa. Halusin luoda teräviä varjoja ja saada näyttelijöiden hiukset kiiltämään joka kuvassa takavalon avulla. Välttelin myös kameran turhaa liikuttamista ja dialogin vastakuvissa käytin suoraan Kaurismäen elokuvista kopioituna Niklaksesta kuvakulmaa, jossa Niklas katsoo suoraan kameraan katsoessaan Mikkoa.

Kuvasin tämän Sony PXW-FX9-kameralla ja kiinteillä Zeiss Otus -linsseillä. Valaisussa käytin Aputuren Cob 300d ja 120d 1-piste ledvaloja, sekä LS1-C paneeleita. Äänet tallennettiin langattomilla nappimikrofoneilla ja puomimikillä suoraan kameraan.

Tämä kaikki on tietysti vain teknisiä ratkaisuja. Suurin taika tässäkin tapahtui kameran edessa. Käsikirjoitus, puvustus, miljöö, hiusrasvat ja loistavat näyttelijäsuoritukset tekivät jo 75%. Kertakaikkiaan hauska projekti, jollaisia toivoisin pääseväni tekemään lisää!