Flowplus – Messuvideo kevyellä toteutuksella

Messuvideo | Kuvaus & editointi | Mainostoimisto Bananas

Kuvasin teollisuuden huoltopalveluja tarjoavalle Flowplussalle tämän videon pääosin järkkärillä, yhdellä linssillä ja gimbaalivakaajalla ilman lisävaloa. Ratkaisu kevyen kaluston käyttämiseen ei johtunut pelkästään laiskuudesta, vaan siitä, että kuvauksissa tekemisen tyyliä määrittää aina kuvauksiin annettu aika. Teollisuusympäristössä etäisyydet kuvauslokaatioiden välillä ovat pitkiä ja on erittäin kätevää ja jos voi itse kantaa kaiken kaluston yhdellä kertaa lokaatiosta toiseen ja mielellään vielä siten, että pakkaamisen määrä siirtymissä on ihan minimi. Tässä tapauksessa tilanne oli lisäksi se, että turvallisuuden takia minulla ei ollut lupaa liikkua kiinteistössä ilman saattajaa.

Nyt kannoin mukana yhtä kameralaukkua, johon mahtui järkkäri, pari linssiä ja yhden käden gimbaali valmiiksi tasapainotettuna. Olalla kulki kamerajalusta, jossa oli kiinni hiilikuituinen liukukisko. Autossa toki oli varalla isompi videokamera, lisää linssejä ja ledivaloja, mutta hyvin riitti mielestäni kalusto tämän videon kuvaamiseen! Kuvasin lähes koko ajan hidastuskuvaa, jotta editoinnissa pääsi kikkailemaan nopeutuksilla ja hidastuksilla.

Messuvideossahan ei periaatteessa ääntä tarvisi, mutta editoinnissa videoon kuitenkin liitettiin musiikki siksi, että videota saatettaisiin käyttää myös internetisssä.  Videoon haluttiin vauhtia ja dynamiikkaa, joten musiikin käyttö helpotti myös leikkauksen rytmittämistä. Ilman musiikkia katsottaessa videon nopeus vaihtelee jokaisen katsojan sen hetkisen sisäisen rytmin mukaan. Videoon täysillä keskittyvän mielestä video voisi olla tappavan hidas ja tylsä, kun taas toisella silmällä katsova katsoja taas saattaisi pitää videona kuvavilinänä, josta ei saa mitään tolkkua. Mielestäni musiikki tavallaan pakottaa katsojan samaan taajuuteen videon kuvavirran kanssa.