Coxa Potilastarina – Jaakko Kailajärvi

Potilastarina | kuvaus, editointi | Luova arvotoimisto Trust

Kuvasimme ja jututimme Niko Airaksisen kanssa painonnosto- ja fysiikkavalmentaja Jaakko Kailajärveä, Polte-salilla Nekalassa, kun tämä oli vetämässä painonnostotreenejä.

Tällä videolla käytin ensimmäisen kerran uutta täysikennoista Sony FX9-kameraani ns. eng-setupissa eli
kuvasin kaikki kuvitukset käyttäen kameran kittilasina tulevaa FE 4/PZ 28-135mm -servozoomlinssiä. Linssin aukkoarvo F4 ei kuulosta kovin nopealta, mutta Full Frame- kameralla syväterävyys tuntui varsinkin vähänkin pidemmillä polttoväleillä liiankin kapealta. Suurimman osan kuvituksista kuvasinkin varmaan jollain F 5.6-6 -aukolla.
Haastattelussa oli käytössä valovoimaisempi 50-millinen Sony Zeiss F1.4-linssi.

Videon editoi Tommi Lind ja itse tein videoon värimäärittelyt. Värejä säätäessä kävi selväksi, että kameralla on helppo saada aikaiseksi hyvät ihonsävyt. Verrattuna Sonyn aiemman sukupolven FS7-kameraan tuntuisi FX9:n vahvuus olevan se, että isomman ja paremman kennon, sekä Dual Native ISO:n turvin voi nyt sisätiloissakin käyttää laajan dynamiikan SLOG3-gammaa ilman huolta siitä, että kuvan tummissa alueissa alkaisi näkymään kohinaa. Hauska lisä on myös kameran tallentama gyro-metadata, jota hyödyntäen kuvattua materiaalia on mahdollista vakauttaa jälkikäteen. Tässä videossa kokeilin jälkivakautusta videon alussa, jossa näytetään Jaakon askellusta lähikuvissa. Tavallisesti olisin kuvannut ko. kuvan hyödyntäen gimbaali-vakaajaa ja pienempää kameraa, mutta on hienoa, että tällaista pientä pätkää varten ei tarvitse kuvauksissa enää joka tilanteessa viritellä gimbaalia.