Loading...
KALUSTO2019-11-21T10:56:37+02:00

Kuvauskalustoa olen hankkinut sillä ajatuksella, että se taipuu tasavertaisesti televisiokuvaukseen ja mainosvideoihin. Kaluston ytimenä toimii tällä hetkellä Sony PXW-FS7 4K-videokamera ja B-kamerana Sonyn A7 III järjestelmäkamera. Kumpaankin löytyy yleiszoomeja nopeaan työskentelyyn ja nopeita lyhyemmän syväterävyyden linssejä harkitumpaan tekemiseen. Linssejä on Sonyn natiivilla e-mountilla ja Metaboneseilla sovitettuna Canon-mountilla.

Liikettä kameroihin saa tarpeen mukaan Ronin S -gimbaalin tai Rhino- sliderin avulla. Jälkimmäiseen löytyy myös moottori, jota itse olen käyttänyt esimerkiksi haastatteluissa autonomisen b-kameran kuljettamiseen.

Valaisussa käytän led-valoja akuilla. Uusimpana ja hienoimpana Aputure 300d, 300-wattinen päivänvaloledi. Äänitykseen on suuntamikkien lisäksi saatavilla 3kpl langattomia nappimikrofoneja.

Pyrin varustautumaan aina kuvauskeikan edellyttämällä tavalla: joko hampaisiin asti tai sitten vähän kevyemmin. Toisinaan kalustoa on enemmänkin kuin yksi mies jaksaa kantaa ja välillä aikaa kuluu myös editoidessa. Siksi vuokraan myös mielelläni kalustoa!

Kalustovuokrahinnasto 2019